Мобилна навигација
09. maj 2023.

Ministar Basta ugostio turskog investitora koji je došao u pratnji ambasadora Aksoja: Pokrećemo nove investicione projekte za opstanak medicinskog kadra u Srbiji

Ministar privrede Rade Basta i turski ambasador u Srbiji Hami Aksoj sastali su se danas kako bi razgovarali o investicijama i unapređenju privredne saradnje dve zemlje.

Sastanku je u delegaciji ambasadora Aksoja prisustvovao i jedan od turskih investitora zainteresovanih za izgradnju bolnice u Srbiji veličine 60.000 kvadratnih metara i kapaciteta 300 bolničkih kreveta, što uključuje i otvaranje oko 1.000 novih radnih mesta.

„Ambasadore Aksoj, čast mi je što ste doveli važnog investitora kako bismo razgovarali o potencijalima za saradnju i mogućnostima za otvaranje novih radnih mesta. U Srbiji postoji vrhunski medicinski kadar i dosta je više da nam odlaze radnici. Pokrećemo nove investicione projekte za opstanak medicinskog kadra u Srbiji. Nadam se kako očuvanju postojećih, tako i privlačenju novih investicija koje bi dodatno unapredile stabilne i dobre privredne odnose naše dve zemlje“, poručio je ministar Basta.

Ministarstvo privrede podržalo je sredstvima podsticaja osam investicionih projekata čiji su investitori kompanije iz Turske.

Realizacijom svih osam investicionih projekata vrši se ulaganje u iznosu više od 105 miliona evra i zapošljava se novih 4.628 radnika.

Ambasador Aksoj zahvalio se ministru Basti na gostoprimstvu i poručio da postoji prostor za unapređenje trgovinske i ekonomske saradnje.