Мобилна навигација
09. мај 2023.

Министар Баста угостио турског инвеститора који је дошао у пратњи амбасадора Аксоја: Покрећемо нове инвестиционе пројекте за опстанак медицинског кадра у Србији

Министар привреде Раде Баста и турски амбасадор у Србији Хами Аксој састали су се данас како би разговарали о инвестицијама и унапређењу привредне сарадње две земље.

Састанку је у делегацији амбасадора Аксоја присуствовао и један од турских инвеститора заинтересованих за изградњу болнице у Србији величине 60.000 квадратних метара и капацитета 300 болничких кревета, што укључује и отварање око 1.000 нових радних места.

„Амбасадоре Аксој, част ми је што сте довели важног инвеститора како бисмо разговарали о потенцијалима за сарадњу и могућностима за отварање нових радних места. У Србији постоји врхунски медицински кадар и доста је више да нам одлазе радници. Покрећемо нове инвестиционе пројекте за опстанак медицинског кадра у Србији. Надам се како очувању постојећих, тако и привлачењу нових инвестиција које би додатно унапредиле стабилне и добре привредне односе наше две земље“, поручио је министар Баста.

Министарство привреде подржало је средствима подстицаја осам инвестиционих пројеката чији су инвеститори компаније из Турске.

Реализацијом свих осам инвестиционих пројеката врши се улагање у износу више од 105 милиона евра и запошљава се нових 4.628 радника.

Амбасадор Аксој захвалио се министру Басти на гостопримству и поручио да постоји простор за унапређење трговинске и економске сарадње.