Мобилна навигација
23. okt 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio Donal Mekgetigan, šef misije.

Sagovornici su razgovarali o predstojećim aktivnostima koje će omogućiti efikasnu primenu Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, kao i o daljim planovima za privatizaciju subjekata od strateškog značaja.

Ministar Cvetković je predstavio rezultate rada resora privrede i planove za naredni period. „Kroz započete programe i aktivnosti, samostalno i u saradnji sa Fondom za razvoj i Razvojnom agencijom Srbije, dodatno unapređujemo investicioni i celokupni privredni ambijent. Podržavamo razvoj malih i srednjih preduzeća, što daje dobre efekte na srpsku privredu, kako bi se prilagodila promenama u međunarodnim tokovima poslovanja. U svim ovim oblastima Srbija je zabeležila napredak“, rekao je Cvetković ocenivši da su od velike važnosti investicioni i infrastrukturni projekti zbog kojih je Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner.

Ministar Cvetković je istakao da je Vlada Republike Srbije posvećena reformi privrednih subjekata koji su vlasništvu Srbije i povećanju koristi od državnog vlasništva za državu i građane. „Zakonom o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije se prvi put na jedinstven način uređuje upravljanje ovim preduzećima. Cilj je njihovo osnaživanje, unapređenje korporativnog upravljanja, sa namerom ostvarivanja boljih poslovnih rezultata“ rekao je Cvetković.

Delegacija MMF-a je istakla da Srbija beleži uspeh u privlačenju investicija i kreiranju povoljnog poslovnog okruženja. Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Beogradu do 31. oktobra ove godine.