Мобилна навигација
23. окт 2023.

Министар привреде Слободан Цветковић састао се са делегацијом Међународног монетарног фонда

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ) коју је предводио Донал Мекгетиган, шеф мисије.

Саговорници су разговарали о предстојећим активностима које ће омогућити ефикасну примену Закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије, као и о даљим плановима за приватизацију субјеката од стратешког значаја.

Министар Цветковић је представио резултате рада ресора привреде и планове за наредни период. „Кроз започете програме и активности, самостално и у сарадњи са Фондом за развој и Развојном агенцијом Србије, додатно унапређујемо инвестициони и целокупни привредни амбијент. Подржавамо развој малих и средњих предузећа, што даје добре ефекте на српску привреду, како би се прилагодила променама у међународним токовима пословања. У свим овим областима Србија је забележила напредак“, рекао је Цветковић оценивши да су од велике важности инвестициони и инфраструктурни пројекти због којих је Србија препозната као добар и поуздан партнер.

Министар Цветковић је истакао да је Влада Републике Србије посвећена реформи привредних субјеката који су власништву Србије и повећању користи од државног власништва за државу и грађане. „Законом о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије се први пут на јединствен начин уређује управљање овим предузећима. Циљ је њихово оснаживање, унапређење корпоративног управљања, са намером остваривања бољих пословних резултата“ рекао је Цветковић.

Делегација ММФ-а је истакла да Србија бележи успех у привлачењу инвестиција и креирању повољног пословног окружења. Мисија Међународног монетарног фонда боравиће у Београду до 31. октобра ове године.