Мобилна навигација
18. mar 2022.

Novi Portal preduzetništva - Efikasan info-servis za privredu

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović danas je u Palati Srbija predstavila novi Portal preduzetništva na kome se nalaze svi programi podrške različitih institucija na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, kako bi preduzetnici na jednom mestu imali sve bitne informacije.

„Prepoznali smo dodatne potrebe privrede u vidu edukacije i pružanja podrške u razumevanju regulative koja se odnosi na njihovo poslovanje, kao i novu ciljnu grupu kojoj je potrebno ukazati posebnu pažnju – Startape. Iz tog razloga smo, udruženim naporima sa našim partnerima, razvili i dva nova podsajta – Mali biznis informator i Startap portal“ rekla je Obradović Jovanović.

„Podstajt mali biznis informator na jednostavan način objašnjava kako se plaća porez, zapošljavaju radnici, digitalizuje poslovanje, koriste E usluge i sprovodi inspekcijski nadzor“ naglasila je Obradović Jovanović.

Startap portal  predstavlja centralno mesto povezivanja, informisanja i edukacije startapa u svim fazama razvoja i u okviru njega su dostupne informacije o programima podrške, finansiranju i investiranju za ovu ciljnu grupu, kao i pregled organizacija podrške za startap preduzetnike, njihovih programa i događaja. Na Startap portalu korisnici mogu pronaći bogatu bazu znanja koja pruža odgovore na mnoga administrativna pitanja od važnosti za osnivanje, vođenje i investiranje u startape.

Ministarstvo privrede je pokrenulo Portal preduzetništva 2018. godine sa ciljem da mala, srednja preduzeća i preduzetnici dobiju sve potrebne informacije na jednom mestu. Na portalu su dostupni podaci o raspoloživim programima podrške (finansijskim i nefinansijskim), kao i o tome šta im je sve potrebno da započnu posao, kako da dođu do podrške za dalji razvoj biznisa, ali i kako da ostvare dobre poslovne rezultate.