Мобилна навигација
27. mar 2024.

Ministar Cvetković sa privrednom delegacijom Malavija

Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa privrednom delegacijom Republike Malavi, o mogućnostima za uspostavljanje privredne saradnje.

Ministar Cvetković je predstavio privredni ambijent istakavši da je Srbija najatraktivnija investiciona destinacija u regionu koja je privukla 4,5 mlrd evra SDI u prošloj godini, a sagovornici su se saglasili da postoje brojne oblasti i potencijali za uspostavljanje saradnje.

„Razgovarali smo o različitim modalitetima za unapređenje ekonomske saradnje između dve zemlje, a posebno vidimo potencijale za transfer znanja u oblasti poljoprivredne proizvodnje, prehrambenoj industriji i informacionim tehnologijama. Srbija se pokazala kao pouzdan partner stranih kompanija i uprkos globalnim izazovima, kao politički i energetski stabilna ekonomija koja ulaže u infrastrukturu i raspolaže značajnim prirodnim i kvalitetnim ljudskim resursima“, rekao je Cvetković.

Predstavnici privredne delegacije Malavija upoznali su ministra privrede sa trenutom političkom i ekonomskom situacijom u Malaviju koji se suočava sa ozbiljnom krizom izazvanom katastrofalnim poplavama. U tom smislu ukazali su na mogućnost da kompanije iz Srbije učestvuju u obnovi infrastrukture i privrede Malavija. 

Cvetković je sagovornicima ponudio svu moguću podršku Ministarstva privrede i pomoć u pronalasku adekvatnih partnera za saradnju u Srbiji.