Мобилна навигација
05. jun 2024.

Ministarka Mesarović na prijemu Srpsko-japanskog poslovnog kluba u Tokiju

Državno - privredna delegacija Srbije, u kojoj je i ministarka privrede Adrijana Mesarović, prisustvovala je svečanom prijemu Srpsko – japanskog poslovnog kluba (SJPK), koji je održan u Ambasadi Republike Srbije u Tokiju.

Putem video poruke, gostima se obratio Mucua Ivaija, predsednik Srpsko - japanskog poslovnog kluba, i istakao značaj posete državno - privredne delegacije Srbije za nastavak saradnje kako na privrednom, tako i na državnom nivou.

SJPK u Japanu je formiran u decembru prošle godine kao nepolitičko, neprofitno i dobrovoljno udruženje, koje za cilj ima unapređenje poslovnih i ekonomskih odnosa Srbije i Japana kroz interakciju kompanija ili organizacija, kao i jačanje saradnje u industrijama dveju država. i izgradnju dobrih poslovnih odnosa u trećim zemljama.

Srpsko – japanski poslovni klub svojim aktivnostima doprinosi boljem upoznavanju sa izvoznim potencijalima Srbije i promociji naše zemlje kao atraktivne investicione lokacije i dobrog mesta za biznis. Ujedno to je i cilj trodnevne posete državno - privredne delegacije Srbije Japanu.