Мобилна навигација
06. jun 2024.

Ministarka Mesarović na radnom ručku sa predstavnicima Parlamentarne lige prijateljstva Japan – Srbija

Ministarka privrede u Vladi Srbije Adrijana Mesarović, koja je deo državno - privredne delegacije koja boravi u poseti Tokiju, razgovarala je danas sa predstavnicima Parlamentarne lige prijateljstva Srbija - Japan. 

Radnom ručku, čiji su domaćini bili šef Parlamentarne lige prijateljstva Ićiro Aisava i generalni sekretar Minoru Kuići, prisustvovali su i ministar trgovine Tomislav Momirović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ambasadorka Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač, državni sekretar u Ministarstvu privrede Andrijana Jovanović i državni sekretar u Ministarstvu nauke, Vukašin Grozdić.

Na sastanku se razgovaralo o svim pitanjima koja se tiču odnosa Srbije i Japana. Tokom razgovora, obe strane su podsetile da se ove godine obeležava 142 godine od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje. 

Ministarka Mesarović ukazala je na važnost Parlamentarne lige prijateljstva, koja pokazuje trajnu posvećenost građenju odnosa i prijateljstva između Japana i Srbije.

"To nam mnogo znači, u svakom smislu, politički, ekonomski i ljudski. Iako su geografski veoma udaljene, brojnim aktivnostima i neospornim rezultatima u prethodnom periodu, dve zemlje postale su jako bliske", istakla je ministarka Mesarović.

Ministarka Mesarović zahvalila se i gospodinu Aisavi na ličnom angažmanu koji pruža na unapređenju bilateralne saradnje, kao i na tome što već godinama vodi Parlamentarnu grupu prijateljstva sa Srbijom u japanskom parlamentu.