Мобилна навигација
10. sep 2021.

Atanasković razgovarala sa predsednikom opštine Blace Ivanom Burgićem

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa predsednikom opštine Blace Ivanom Burgićem o podršci koju resor kojim rukovodi može da pruži toj lokalnoj samoupravi kako bi se poboljšala infrastruktura i privukli investitori, a samim tim povećala zaposlenost.

Na sastanku je posebno bilo reči o mogućnostima za proširenje postojećih agroindustrijskih prerađivačkih kapaciteta i podsticanju razvoja ženskog preduzetništva.

„Nastojaćemo da nova veća ulaganja dovedemo u sve opštine i gradove, naročito one u kojima do sada nije bilo investicija koje je država podržala podsticajnim sredstvima“, naglasila je Atanasković.

Ona je istakla i da država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem konstantno radi na dovođenju investitora, kako bi se motivisali, posebno mladi, da ostanu u Srbiji, da tu rade i osnivaju porodice.

„Cilj nam je da pružimo još snažniju podršku domaćim privrednicima i time povećamo produktivnost njihovih firmi, ali i da privučemo još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje“, rekla je Atanasković.

Atanasković je ukazala i na programe podrške Ministarstva privrede, napominjući da je ove godine ministarstvo posebnu pažnju posvetilo razvoju ženskog preduzetništva.

„Cilj opštine Blace je da obezbedi najpovoljnije uslove za potencijalne investitore i nastoji da bude servis razvojnih projekata koji bi afirmisali velike potencijale, kao i razvojne šanse u svim privrednm granama“, rekao je Burgić.

On je istakao da ta opština raspolaže prirodnim potencijalima što se posebno odnosi na mogućnost razvoja agroindustrije, odnosno preradu voća i povrća.