Мобилна навигација
14. jun 2022.

Atanasković: Domaća privreda je motor napretka Srbije

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, obratila se na svečanosti povodom 30 godina poslovanja kompanije „Bekament“, otvaranja nove fabrike za proizvodnju stirodura i puštanja u rad dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa.

„Domaća privreda je motor sveukupnog napretka Republike Srbije. Stoga, država i svi programi Ministarstva privrede nastoje da pomognu našim, domaćim privrednicima kako bi investicijama, kupovinom opreme i adekvatnom radnom snagom kroz školstvo sa dualnim obrazovanjem, ljudi u opštini Aranđelovac i širom Srbije svoje snove ostvarili u svojoj zemlji. 'Bekament' je ambasador uspeha proisteklog iz partnerstva domaće privrede i države“, rekla je Anđelka Atanasković.

Atanasković je podsetila da je podsticaj  Ministarstva privrede „Bekamentu“ 2015. godine za izgradnju fabrike za proizvodnju stiropora i nabavku opreme za regalno skladištenje gotovih proizvoda, omogućio  realizaciju projekta koji je 2019. rezultirao zapošljavanjem 70 novih radnika i  ulaganjem 3,9 miliona evra.

„Ministarstvo privrede obezbedilo je nov podsticaj 'Bekamentu' za investicioni projekat 'Izgradnja pogona za proizvodnju stirodur ploča na teritoriji opštine Aranđelovac'. Realizacija ovog projekta doneće 40 novih radnih mesta, investiciju od najmanje 7 miliona evra i očuvanje radnog odnosa preko 530 zaposlenih“ , najavila je ministarka Atanasković ističući da svi privredni subjekti u Republici Srbiji imaju uporište u stabilnoj državi kao i institucionalnu podršku predsednika, Vlade i resornog Ministarstva privrede.