Мобилна навигација
14. јун 2022.

Атанасковић: Домаћа привреда је мотор напретка Србије

Министарка привреде Анђелка Атанасковић, обратила се на свечаности поводом 30 година пословања компаније „Бекамент“, отварања нове фабрике за производњу стиродура и пуштања у рад две нове производне линије у оквиру погона течног програма.

„Домаћа привреда је мотор свеукупног напретка Републике Србије. Стога, држава и сви програми Министарства привреде настоје да помогну нашим, домаћим привредницима како би инвестицијама, куповином опреме и адекватном радном снагом кроз школство са дуалним образовањем, људи у општини Аранђеловац и широм Србије своје снове остварили у својој земљи. 'Бекамент' је амбасадор успеха проистеклог из партнерства домаће привреде и државе“, рекла је Анђелка Атанасковић.

Атанасковић је подсетила да је подстицај  Министарства привреде „Бекаменту“ 2015. године за изградњу фабрике за производњу стиропора и набавку опреме за регално складиштење готових производа, омогућио  реализацију пројекта који је 2019. резултирао запошљавањем 70 нових радника и  улагањем 3,9 милиона евра.

„Министарство привреде обезбедилo је нов подстицај 'Бекаменту' за инвестициони пројекат 'Изградња погона за производњу стиродур плоча на територији општине Аранђеловац'. Реализација овог пројекта донеће 40 нових радних места, инвестицију од најмање 7 милиона евра и очување радног односа преко 530 запослених“ , најавила је министарка Атанасковић истичући да сви привредни субјекти у Републици Србији имају упориште у стабилној држави као и институционалну подршку председника, Владе и ресорног Министарства привреде.