Мобилна навигација
15. mar 2022.

Delegacija Ministarstva privrede sa predstavnicima MMF-a

Delegacija Ministarstva privrede sastala se danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Jan Kejs Martejn, šef misije.

Sagovornici su razgovarali o korporativnom upravljanju u državnim preduzećima, kao i daljim planovima za privatizaciju subjekata od strateškog značaja.

Delegaciji MMF-a predstavljen je izveštaj o rezultatima sprovođenja Akcionog plana za sprovođenje Strategije državnog vlasništva i upravljanja privrednim subjektima koji su u vlasništvu Republike Srbije za period od 2021. do 2027. godine, kao i aktuelno stanje u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede, sa fokusom na uspešno završeni proces privatizacije Petrohemije.

Ministarstvo privrede nastaviće će sa započetim reformama u svim oblastima, uključujući reforme finansijskih institucija - Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, istakli su predstavnici Ministarstva privrede.

Šef misije MMF-a pozdravio je jasan iskorak koji je učinjen u postupku privatizacije Petrohemije, posebno imajući u vidu značaj koje ovo preduzeće ima sa stanovišta fiskalnih rizika.