Мобилна навигација
15. мар 2022.

Делегација Министарства привреде са представницима ММФ-а

Делегација Министарства привреде састала се данас са представницима мисије Међународног монетарног фонда (ММФ), коју је предводио Јан Кејс Мартејн, шеф мисије.

Саговорници су разговарали о корпоративном управљању у државним предузећима, као и даљим плановима за приватизацију субјеката од стратешког значаја.

Делегацији ММФ-а представљен је извештај о резултатима спровођења Акционог плана за спровођење Стратегије државног власништва и управљања привредним субјектима који су у власништву Републике Србије за период од 2021. до 2027. године, као и актуелно стање у приватизационом портфељу Министарства привреде, са фокусом на успешно завршени процес приватизације Петрохемије.

Министарство привреде наставиће ће са започетим реформама у свим областима, укључујући реформе финансијских институција - Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза, истакли су представници Министарства привреде.

Шеф мисије ММФ-а поздравио је јасан искорак који је учињен у поступку приватизације Петрохемије, посебно имајући у виду значај које ово предузеће има са становишта фискалних ризика.