Мобилна навигација
21. maj 2024.

Ministarka privrede Adrijana Mesarović sastala se sa Nj.E. Imamurom Akira, ambasadorom Japana u Republici Srbiji

Ministarka Mesarović istakla je da će Vlada i Ministarstvo privrede nastaviti da pružaju podršku japanskim investitorima koji već posluju u Srbiji i da će nastojati da privuku još više japanskih investitora posebno velikih korporacija koje raspolažu savremenim sofisticiranim tehnologijama.

Ambasador Imamura čestitao je ministarki Mesarović na imenovanju, istakavši značaj ovog resora za celokupni privredni razvoj Srbije. On je posebno ukazao na to da su japanske kompanije koje posluju u Srbiji zadovoljne poslovnim ambijentom, i naglasio da kompanije poput NIDEC, Toyo tire i dr. pre svega pozitivno ističu investicionu klimu, odnosno, podršku koje dboijaju od nadležnih institucija u Srbiji, radnu snagu i isplativost ulaganja. 

Ministarka Mesarović je upoznala ambasadora sa prioritetima Ministarstva privrede i istakla da će se lično zalagati za još veće približavanje ministarstva privrednicima.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i  predstojeća poseta državno-privredne delagacije Japanu, čiji cilj je bolje upoznavanje investitora iz Japana i predstavljanje privrednih potencijala koje Srbija, kao jedna od najatraktivnijih lokacija, nudi investitorima. 

“Svesni smo geografske pozicije Srbije i njene blizine tržištu EU koja je od velike važnosti za kompanije koje žele da smanje rizik dugačkih lanaca snabdevanja, a takođe smo i ponosni na mladu i obrazovanu radnu snagu koja se školuje na univerzitetima u Srbiji, pogotovo u oblasti IKT i zbog čega mnoge kompanije žele da svooje poslovanje pokrenu upravo u našoj zemlji“, poručila je ministarka Mesarović govoreći o pogodnostima koje pruža Srbija.