Мобилна навигација
21. мај 2024.

Министарка привреде Адриjана Месаровић састала се са Њ.Е. Имамуром Акира, амбасадором Јапана у Републици Србији

Министарка Месаровић истакла је да ће Влада и Министарство привреде наставити да пружају подршку јапанским инвеститорима који већ послују у Србији и да ће настојати да привуку још више јапанских инвеститора посебно великих корпорација које располажу савременим софистицираним технологијама.

Амбасадор Имамура честитао је министарки Месаровић на именовању, истакавши значај овог ресора за целокупни привредни развој Србије. Он је посебно указао на то да су јапанске компаније које послују у Србији задовољне пословним амбијентом, и нагласио да компаније попут NIDEC, Toyo tire и др. пре свега позитивно истичу инвестициону климу, односно, подршку које дбоијају од надлежних институција у Србији, радну снагу и исплативост улагања. 

Министарка Месаровић је упознала амбасадора са приоритетима Министарства привреде и истакла да ће се лично залагати за још веће приближавање министарства привредницима.

Једна од тема данашњег састанка била је и  предстојећа посета државно-привредне делагације Јапану, чији циљ је боље упознавање инвеститора из Јапана и представљање привредних потенцијала које Србија, као једна од најатрактивнијих локација, нуди инвеститорима. 

“Свесни смо географске позиције Србије и њене близине тржишту ЕУ која је од велике важности за компаније које желе да смање ризик дугачких ланаца снабдевања, а такође смо и поносни на младу и образовану радну снагу која се школује на универзитетима у Србији, поготово у области ИКТ и због чега многе компаније желе да свооје пословање покрену управо у нашој земљи“, поручила је министарка Месаровић говорећи о погодностима које пружа Србија.