Мобилна навигација
05. jul 2024.

Ministarka Mesarović i ambasadorka Zambije o unapređenju privredne saradnje

Ministarka privrede Adrijana Mesarović razgovarala je danas sa ambasadorkom Republike Zambije Džuditom Marijom Adeodatom Mulengom o mogućnostima proširenja bilateralne saradnje.

Adeodata Mulenga je upravo danas predala akreditive predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ovo je njena prva zvanična poseta u svojstvu ambasadorke svoje države. 

Ocenjujući da su politički odnosi Srbije i Zambije tradicionalno dobri i prijateljski, sagovornice su se saglasile da postoje brojne oblasti i potencijali za uspostavljanje saradnje.

„Posebno vidimo potencijale za transfer znanja u oblasti poljoprivredne proizvodnje, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, kao i u informacionim tehnologijama, poljoprivredi, energetici, infrastrukturi i obrazovanju. Ove oblasti predstavljaju moguće prilike za produbljivanje privredne saradnje između Srbije i Zambije, što bi moglo rezultirati uzajamnim ekonomskim benefitima za obe zemlje“, rekla je Mesarović.

Ambasadorka Zambije je ministarki Mesarović rekla da je inspiriše rad Vlade Srbije na unapređenju poslovnog okruženja i podršci stranim investicijama. Izrazila je uverenje da postoji veliki potencijal u pomenutim oblastima i da će se pronaći konkretni načine za ostvarenje zajedničkih ciljeva kako bi udruženim snagama izgradili bolju budućnost za naše narode.