Мобилна навигација
05. јул 2024.

Министарка Месаровић и амбасадорка Замбије о унапређењу привредне сарадње

Министарка привреде Адријана Месаровић разговарала је данас са амбасадорком Републике Замбије Џудитом Маријом Адеодатом Муленгом о могућностима проширења билатералне сарадње.

Адеодата Муленга је управо данас предала акредитиве председнику Србије Александру Вучићу и ово је њена прва званична посета у својству амбасадорке своје државе. 

Оцењујући да су политички односи Србије и Замбије традиционално добри и пријатељски, саговорнице су се сагласиле да постоје бројне области и потенцијали за успостављање сарадње.

„Посебно видимо потенцијале за трансфер знања у области пољопривредне производње, прехрамбеној и фармацеутској индустрији, као и у информационим технологијама, пољопривреди, енергетици, инфраструктури и образовању. Ове области представљају могуће прилике за продубљивање привредне сарадње између Србије и Замбије, што би могло резултирати узајамним економским бенефитима за обе земље“, рекла је Месаровић.

Амбасадорка Замбије је министарки Месаровић рекла да је инспирише рад Владе Србије на унапређењу пословног окружења и подршци страним инвестицијама. Изразила је уверење да постоји велики потенцијал у поменутим областима и да ће се пронаћи конкретни начине за остварење заједничких циљева како би удруженим снагама изградили бољу будућност за наше народе.