Мобилна навигација
06. jun 2024.

Ministarka Mesarović se sastala sa državnom ministarkom ekonomske bezbednosti Japana

Ministarka privrede u Vladi Srbije Adrijana Mesarović danas se u Tokiju sastala sa državnom ministarkom za ekonomsku bezbednost Japana, Sanae Takaići. 

Na ovom sastanku, osim ministarke Mesarović, bili su ministar trgovine Tomislav Momirović, ministarka nauke Jelena Begović i ambasadorka Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač, koji su deo državno-privredne delegacije Srbije Japanu. 

Ministarka Mesarović je iznela nekoliko ključnih tačaka važnih za dodatno unapređenje ekonomske saradnje između dve zemlje. Pritom je izrazila nadu da će zajedno raditi na jačanju privrednih veza između Srbije i Japana, čime će se stvoriti obostrano korisne prilike za građane i kompanije.

 „Konstatovali smo da postoje i mogućnosti za saradnju u oblasti tehnološkog transfera i inovacija. Japanska tehnološka ekspertiza je izuzetno cenjena, pa stoga verujem da bi naša zemlja mogla mnogo da profitira od razmene znanja sa Japanom“, rekla je Mesarović. 

 Dodala je da Srbija nudi širok spektar poslovnih prilika i povoljan ambijent koji bi mogli biti atraktivni za investitore iz Japana. Izrazila je uverenje da u našoj zemlji sa stabilnom ekonomijom, povoljnim zakonodavnim okvirom i strateškim geografskim položajem, postoji prostor za razvoj obostrano korisnih poslovnih veza.  

“Istakla sam nekoliko sektora koji su posebno perspektivni za investitore, kao što su energetika, infrastruktura, tehnologija, automobilska industrija i turizam. Verujem da bi ulaganje od strane japanskih kompanija u Srbiju doprinelo ekonomskom razvoju i stvaranju novih radnih mesta u našoj zemlji.“, objasnila je ministarka Mesarović.