Мобилна навигација
06. јун 2024.

Министарка Месаровић се састала са државном министарком економске безбедности Јапана

Министарка привреде у Влади Србије Адријана Месаровић данас се у Токију састала са државном министарком за економску безбедност Јапана, Санае Такаићи. 

На овом састанку, осим министарке Месаровић, били су министар трговине Томислав Момировић, министарка науке Јелена Беговић и амбасадорка Србије у Токију Александра Ковач, који су део државно-привредне делегације Србије Јапану. 

Министарка Месаровић је изнела неколико кључних тачака важних за додатно унапређење економске сарадње између две земље. Притом је изразила наду да ће заједно радити на јачању привредних веза између Србије и Јапана, чиме ће се створити обострано корисне прилике за грађане и компаније.

 „Констатовали смо да постоје и могућности за сарадњу у области технолошког трансфера и иновација. Јапанска технолошка експертиза је изузетно цењена, па стога верујем да би наша земља могла много да профитира од размене знања са Јапаном“, рекла је Месаровић. 

 Додала је да Србија нуди широк спектар пословних прилика и повољан амбијент који би могли бити атрактивни за инвеститоре из Јапана. Изразила је уверење да у нашој земљи са стабилном економијом, повољним законодавним оквиром и стратешким географским положајем, постоји простор за развој обострано корисних пословних веза.  

“Истакла сам неколико сектора који су посебно перспективни за инвеститоре, као што су енергетика, инфраструктура, технологија, аутомобилска индустрија и туризам. Верујем да би улагање од стране јапанских компанија у Србију допринело економском развоју и стварању нових радних места у нашој земљи.“, објаснила је министарка Месаровић.