Мобилна навигација

SEKTOR ZA KVALITET I BEZBEDNOST PROIZVODA

Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda

Nikola Vitas, rođen je 1982. godine u Beogradu.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu, Univerzitet u Beogradu.

Više od 15 godina bavi se poslovima u oblasti standarda i infrastrukturom kvaliteta. Stekao je dragoceno iskustvo i široko znanje iz oblasti privrede, obavljajući različite odgovorne poslove u oblasti auto industrije.

Profesionalnu karijeru započeo je u Škoda mreži u Srbiji 2007. godine, na poziciji referenta tehničke službe za edukaciju, praćenje i implementaciju procesa.

Bio je zadužen za praćenje procesa rada, implementaciju standarda, edukaciju, organizaciju i sprovođenje obuka u okviru tehničkog sektora.

Pored toga bavio se izuzetno složenim poslovima, poput modifikacije softverskih proizvoda, analitičkim pristupom odabira najsavremenije opreme specijalnih karakteristika. Bio je zadužen za koordinaciju rada, radi obezbeđivanja besprekornog i dobro organizovanog izvršavanja najzahtevnih zadataka, radi ostvarivanja uspešnog poslovanja.

Zahvaljujući upornom radu i trudu, na poziciju tehničkog direktora/direktora postprodaje dolazi 2011.godine.

Pored donošenja važnih odluka i implementacije standarda u poslovanju, bavio se rukovođenjem servisnim centrom, korespondencijom sa uvoznicima, upravljao je najzahtevnijim procesima rada, vodio posebne pregovore na nivou flotnih kupaca u održavanju, upravljao ljudskim resursima.

Posao savetnika direktora Direkcije za mere i dragocene metale obavljao je od početka 2022.godine, gde je ostvario zapažene rezultate.

Bavio se najosetljivijim pitanjima od krucijalne važnosti za razvoj privrede u domenu mera i dragocenih metala. Bio je zadužen za dijalog između privrednika i države, radi ostvarivanja zajedničkog interesa, prosperiteta i proaktivnog sistemskog rešavanja gorućih pitanja, kroz različite vidove pravnih i drugih akata.

Bio je zadužen za organizaciju procesnog sistema za efikasnije izdavanje rešenja i sertifikata uvoznicima i proizvođačima predmeta od dragocenih metala, što predstavlja iskorak u ovoj oblasti, i uvođenje jednostavnog, efikasnog i brzog pristupa potrebnim podacima.

Postavljen je za v.d.pomoćnika ministra 10. novembra 2022.godine.

Po postavljenju naveo je da će se zalagati za dodatno unapređenje infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji, a zahvaljujući ličnom iskustvu u sveri preduzetništva na poboljšanju privrednog ambijenta, u delokrugu svojih nadležnosti.

Završio je brojne obuke, među kojima su obuke za upravljanje ljudskim resursima, poslovna predviđanja, planiranje i upravljanje budžetom, projektovanje u privredi, procesi pregovaranja i druge.

Oženjen je, otac dvoje dece.