Мобилна навигација
27. јан 2023.

Акција ЖЕНЕ СУ ЗАКОН важна за унапређење положаја жена у српском друштву: Министар Баста потписао Меморандум о разумевању

Министар привреде Раде Баста одржао је данас састанак са представницама клуба „Бизнис на штиклама“ како би разговарао о унапређењу положаја жена предузетница, а том приликом потписан је и Меморандум о разумевању.

Утврђен је оквир будуће сарадње у областима развоја женског предузетништва и унапређења положаја жена у привреди, а све у оквиру иницијативе министра Басте ЖЕНЕ СУ ЗАКОН која се односи на низ конкретних мера које ће помоћи да жене предузетнице имају бољи статус, посебно по питању коришћења трудничког, породиљског и одсуства са рада ради неге детета.

“Дошло је време да и ми мушкарци преузмемо одређене обавезе, а да се жене више укључе у привредне активности. Акција ЖЕНЕ СУ ЗАКОН важна је за поправљање улоге жена у српском друштву”, поручио је министар Баста те додао да је у плану одржавање конференције посвећене иницијативи ЖЕНЕ СУ ЗАКОН.

Према његовим речима, жене предузетнице су важан део привредног сектора и са места министра привреде учиниће све што је у његовој моћи да поправи ситуацију на том пољу.

Представнице клуба “Бизнис на штиклама” упознале су министра са предстојећим активностима по питању промоције женског предузетништва.

Како су навеле, важно је да жене што једноставније и сигурније започну сопствени посао, а касније успешно и опстану у њему.