Мобилна навигација
15. дец 2021.

Атанасковић предузетницима обећала подршку

Министарка привреде Анђелка Атанасковић данас је посетила Браничевски и Подунавски округ, где се састала најпре са градоначелником Смедерева, Јованом Бечом, а уследио је обилазак производних погона компаније Југотекс.

Атанасковић је казала да је посета требало да укаже на то које су могућности државе да помогне предузетницима.

Како је навела, држава поштује њихов рад и увек ће им бити на располагањау кроз различите мере подршке.

Југотекс је породична фирма за производњу заштитне опреме, радних одела и униформи, основана 1996.године. Власник и директор Дејан Ристић је, захваљујући на посети, поручио је да као и већина других привредника настоји да превазиђе све изазове у пословању и да неће одустати од унапређивања свог бизниса.

Градоначелник Смедерева Јован Беч рекао је да је овај крај познат по привредном гиганту железари, али да осим те велике компаније у граду послује још 3700 привредних субјеката, а да је број незапослених на евиденцији тржишта рада вишеструко мањи него што је био до пре неколико година.

Министарка боравила и у Пожаревцу где је разговарала са градоначелником Сашом Павловићем, а потом и са Дејаном Мишићем, власником компаније Милами, која се бави производњом обуће за децу.

Руководство обе локалне самоуправе поручило је да ће ти градови убудуће директно сарађивати и развијати се пре свега преко Индустријске зоне.