Мобилна навигација
14. сеп 2022.

Атанасковић: МСПП у Раковици 125 милиона динара за пет година

Министарка привреде Анђелка Атанасковић отворила је у Градској општини Раковица трибину „Подршка привредницима Раковице“.  Она је подсетила да Министарство привреде кроз 4 програма подржава жене и младе предузетнике, почетнике у пословању, микро, мала и средња правна лица, предузетнике и задруге али и предузетнике, задруге, микро и мала правна лица за набавку опреме.

„Само у Општини Раковица, Министарство привреде је од 2017. године предузетницима, малим и средњим предузећима бесповратно одобрило 125 милиона динара за инвестиције вредне око 550 милиона динара.  Ове године, кроз четири програма подршке који су комбинација бесповратних средстава обезбеђених из буџета и повољних кредита, Министарство привреде је обезбедило 2,5 милијарде динара микро, малим и средњим предузећима, предузетницима и задругама“ , рекла је Анђелка Атанасковић.

Атанасковић је подсетила да Министарство привреде ове године ради и на изради нове  Стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетника у Србији за период 2023 – 2027. године, али и да је креиран Портал предузетништва који на једном месту пружа све информације о програмима подршке како националних и локалних институција, тако и  међународних донатора. 

Трибину су организовали Градска општина Раковица, Јавно предузеће „Пословни центар Раковица“ и Опште удружење приватних послодаваца Раковице. Поред министарке Анђелке Атанасковић, привредницима су се обратили Катарина Обрадовић Јовановић (помоћник министра привреде - Сектор за развој малих и средњих предузећа и предузетништва), представници ПКС, Секретаријата за привреду Града Београда и НСЗ.