Мобилна навигација
14. мар 2023.

Државни секретар Милан Чукић и директорка Сектора за предузетништво ПКС Бранислава Симанић на догађају „Дан отворених врата за предузетнике“

Државни секретар Министарства привреде Милан Чукић обратио се окупљенима у пуној сали Привредне коморе Србије (ПКС) на догађају „Дан отворених врата за предузетнике“.

Како је навео, микро, мала и средња предузећа несумњиво су темељ и покретачка снага српске привреде и ту чињеницу Министарство привреде, на чијем је челу министар Раде Баста, уважава.

„С тим у вези, опредељена средства за микро, мала и средња предузећа и развој предузетништва из буџета у 2023. години, укупно за све програме финансијске подршке, износе око две милијарде динара и наставићемо да додатно унапређујемо овај сектор”, поручио је Чукић.

Поред обезбеђивања финансијске подршке за микро, мала и средња предузећа, на чему Министарство привреде интензивно ради, обезбеђујемо и квалитетне саветодавне услуге како би микро, мала и средња предузећа повећала своју конкурентност и продуктивност, а на располагању су и бројне обуке и пакети услуга за младе и жене предузетнице, додао је Чукић.

„Позивам вас да пратите активности Министарства привреде и конкуришете на програмима који ће несумњиво повећати вашу пословну ефикасност и конкурентност”, навео је Чукић.

Директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић истакла је да је поред финансијске подршке, за привреднике често много значајнија нефинансијска помоћ која им је на располагању и у 2023. години.

„У оквиру нефинансијске подршке посебно бих истакла услуге Привредне коморе Србије које представљају снажну подршку пословању предузетника. За привреднике увек можемо да организујемо Б2Б састанке, подршку за наступ на сајмовима и излазак на инострана тржишта, едукације и обуке, а привреди су на располагању и бројне електронске услуге ПКС које посебно помажу малим и средњим предузећима да дигитализују своје производне процесе“, изјавила је Симанић на догађају који је ПКС традиционално организовала пету годину заредом и на којем је данас присуствовало више од 170 предузетника.