Мобилна навигација
21. нов 2022.

Две Српкиње међу најуспешнијим привредницама у свету

Министар привреде Раде Баста угостио је успешну српску привредницу из Лознице Олгицу Самоиловић, власницу компаније Hedera Vita, која је добитница међународне награде за пословна достигнућа у Мадриду.

„Поносан сам што су две пословне лидерке из наше земље, Олгица Самоиловић и Драгана Чалија, власница компанија Saint Di&Co и Order Engine из Новог Сада, препознате на светском нивоу. Жене су закон“, поручио је Баста на почетку састанка и потом добитници поклонио цвеће.

Hedera Vita има промет преко 1,5 милиона долара, око 70 запослених и планирају ново проширење производње.

 „Част је бити награђен на овај начин јер свака награда је круна успеха и дугогодишњег рада. Сви ми који се бавимо својим послом посвећено, са пуно елана, инспирације, пре свега из љубави, током каријере не мислимо на награде. Циљ нам је да оставирмо оно што смо зацртали на почетку, да пратимо своје снове и будемо успешни у свом послу делећи плодове тог успеха и рада са другима“, поручила је Олгица Самоиловић.

Иначе, Олгица Самоиловић и Драгана Чалија налазе се међу 41 привредницом из Европе, Азије, Африке, Средњег истока и Америке, а главни критеријум за доделу овог признања је да годишњи приход мора да буде минимум 1,5 милиона долара, што је услов који наше две привреднице испуњавају.