Мобилна навигација
19. нов 2021.

Међународни дан жена предузетница

Поводом обележавања Међународног дана жена предузетница, помоћница министарке привреде Катарина Обрадовић Јовановић присуствовала је свечаној седници Секције за женско предузетништво ПКС. Том приликом је поздравила присутне у своје, као и у име министарке Анђелке Атанасковић.

„Министарство привреде посвећено је развоју предузетништва малих и средњих предузећа, а развој женског предузетништва заузима посебно место и у садашњој стратегији, а и у будућим плановима“ навела је Обрадовић Јовановић.

Она је истакла да је ове године по први пут Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој покренуло посебан програм усмерен на подршку женама предузетницама и младима, те да је тај програм наишао на велико интересовање, стога је најавила да ће средства бити расположива и следеће године.

Обрадовић Јовановић се осврнула и на истраживање које Министарство привреде спроводи у сарадњи са организацијом UN women, а које за циљ има сагледавање карактеристика и препознавање могућности које би довеле до унапређења женског предузетништва у Србији. Она је истакла да је слично истраживање последњи пут спроведено пре десет година, стога ће ажурнији подаци створити јаснију слику о променама на свим плановима који се тичу женског предузетништва.

„На крају, желела бих да најавим да ће Министарство привреде у наредном периоду приступити изради новог стратешког документа који се односи на развој малих и средњих предузећа, у питању је вишегодишња стратегија развоја овог сектора. Подсетићу вас да је и у текућој стратегији један од посебних стубова био посвећен женском предузетништву и надам се да ћемо остварити успешну сарадњу, како би што боље дефинисали све оне активности које су неопходне да буду учињене, како би се олакшало женама предузетницама да што више учествују и што боље развијају своје бизнисе“ закључила је она.