Мобилна навигација
Ljusic
08. окт 2021.

Међународни форум о сарадњи окупио велики број привредника

Државни секретар Милан Љушић, у име министарке привреде Анђелке Атанасковић, говорио је на свечаном отварању Међународног форума о сарадњи, који организују Развојна агенција Србије и Развојна агенција Републике Српске на Златибору.

„Српска привреда данас бележи добре резултате, захваљујући преданом раду свих нас. Влада Републике Србије уложила је значајна средства како бисмо очували привреду која је у претходној години била погођена корона вирусом“, поручио је Љушић.

Он је похвалио пословање сектора малих и средњих предузећа и истакао да је то резултат континуираног рада и државне политике у протеклих 10 година.

„Министарство привреде наставило је са субвенционисањем малих и средњих предузећа. Имамо велике планове за наредни период. У току је креирање стратегије за развој овог сектора, којом ћемо се фокусирати на неке нове теме, као што су дигитализација и зелена агенда. Посебно ћемо се посветити равномерном регионалном развоју и пружању подршке неразвијеним општинама“, истакао је он.

Љушић је нагласио да је у врху приоритета Владе Републике Србије рад на повећању запослености и очувању радних места, како би наша деца остала у Србији, за шта се лично залаже и министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Поред државног секретара Љушића, на свечаном говорили су Радош Газдић, в.д. директора Развојне агенције Србије и Маринко Ђукић директор Развојне агенција Републике Српске.

Након свечаног отварања, Радош Газдић в.д. директора Развојне агенције Србије и Бојко Таков директор Агенције за МСП Републике Бугарске, потписали су Меморандум о сарадњи.

Међународни форум о сарадњи је окупио велики број привредника из земаља региона и ЕУ, представнике државних институција и привредних комора, развојних агенција и других организација које пружају подршку привреди с циљем размене искустава, промовисања њихових производа и услуга, као и успостављања нових пословних контаката и будуће сарадње.

 

Фото: Драган Карадаревић