Мобилна навигација
22. феб 2023.

МИНИСТАР БАСТА ОДРЖАО САСТАНАК СА „ACEBA“ О НОВИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА САД У СРБИЈИ

Министар привреде Раде Баста разговарао је данас са представницима Америчко-централноевропског пословног удружења (ACEBA) о јачању привредне сарадње у секторима у којима постоје обострани интереси.

„Спремни смо да америчким компанијама обезбедимо најбоље услове пословања у региону. Можете очекивати свеобухватну подршку Министарства привреде и помоћ у реализацији сваке појединачне фазе инвестиционих пројеката у Србији“ поручио је Баста.

„Србија на пут ка чланству у Европској унији, свакога дане улаже велике напоре како би остварила видљиве резултате у развоју привреде, инфраструктуре и побољшању пословног амбијента, као и квалитета живота грађана“, нагласио је Баста, те додао да су веома важни инвестициони и инфрастурктурни пројекти у којима би учешће компанија из САД било од изузетног значаја.

Према његовим речима, постоји простор за интензивирање привредне сарадње, пре свега у енергетици, пољопривредно-прехрамбеном сектору, ИКТ индустрији, као и у другим областима од заједничког интереса.

Састанку су, поред председника Асоцијације ACEBA Ерика Стјуарта, присуствовали и представници 16 америчких компанија, као и представници удружења.

Америчко-централноевропско пословно удружење (ACEBA) је водећа америчка пословна асоцијација фокусирана на сарадњу са земљама Централне и Источне Европе.