Мобилна навигација
27. апр 2023.

Министар Баста са азербејџанским министром Бабајевим: Радићемо на томе да се чврсто стратешко партнерство ослика и у привредним односима наше две земље

Министар привреде Раде Баста састао се са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим како би разговарали о привредној сарадњи и пријатељским односима две земље.

„Као што наши председници Александар Вучић и Илхам Алијев имају јаку и чврсту везу и сарадњу тако и ја очекујем да ће бити у области инвестиција. Простора за унапређење привредне сарадње између наше две земље има и треба да је ојачамо“, поручио је министар Баста на почетку састанка, а Бабајев је исказао задовољство што је у посети пријатељској земљи.

Бабајев се осврнуо на пословни форум Србија - Азербејџан који ће бити одржан у оквиру 7. заседања Међувладине комисије за трговину и економску сарадњу између Р. Србије и Р. Азербејџан, која представља битан механизам сарадње наше две пријатељске земље.

Министар Баста је додао да привредна сарадња мора да буде на већем нивоу, а потом се осврнуо и на стратешко партнерство Србије и Азербејџана, које обухвата најзначајна питања у сарадњи две земље.

„Билатерална економска сарадња Србије и Азербејџана претежно се одвија кроз трговинску размену. Нажалост, приметно је да трговинска размена заостаје за могућностима које пружају привреде две земље“, истакао је Баста.

Саговорници су се сагласили да ће у наредном периоду радити на томе да се чврсто стратешко пријатељство две земље ослика и у привредним односима.

Састанку у Влади Србије присуствовао је и министар задужен за развој најсиромашнијих општина Новица Тончев.

 

Аутор фотографија: Владимир Шпорчић/Танјуг