Мобилна навигација
07. нов 2023.

Министар Цветковића и амбасадор Коуто о привредној сарадњи Србије и Бразила

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Бразил у Републици Србији Жозе Мауро да Фонсека Коста Коутом.

 „Србија је привукла преко 60% свих страних директних инвестиција у региону. Српска привреда је географски добро позиционирана, доста улажемо у инфраструктуру, имамо привлачан и стабилан пословни амбијент, политичку и енергетску стабилност. Србија има квалитетну радну снагу, добро образовану посебно у технолошком сегменту, имамо добре инжењере, ИТ стручњаке. Наш циљ је равномерни регионални развој и да сваки регион буде подједнако интересантан инвеститорима“ рекао је министар Цветковић.

Министар Цветковић је истакао „мала и средња предузећа и предузетници су од изузетне важности за развој наше привреде. Неопходно је да промптно реагујемо на глобалне промене. Циљ нам је да се наша мала и средња предузећа која послују пре свега у иновативним секторима, повежу са глобалним великим компанијама, јер мало тржиште лимитира њихов потенцијал“.

Амбасадор Коуто је упознао министра са развојем бразилске привреде последњих деценија, изазовима са којима се ова земља суочавала на пољу енергетике и инфраструктуре, као и и са решењима која су примењена за њихово превазилажење.