Мобилна навигација
31. окт 2023.

Министар привреде Слободан Цветковић као Почасни гост на свечаној церемонији „Цвет успеха за жену змаја“

Министар привреде Слободан Цветковић као Почасни гост на свечаној церемонији „Цвет успеха за жену змаја“ која је одржана у Опери „Madlenianum“, у организацији Удружења пословних жена Србије доделио је награду за најуспешнији пословни модул Нади Мишковић, сувласници и директорки компаније „Био шпајз“, као и награду за најуспешнију извозно оријентисану фирму „Јела Јагодина“ коју је примила сувласница Снежана Радовановић,.

Цветковић се обратио присутнима на свечаности и истакао да је Министарство привреде препознало огроман привредни потенцијал женског предузетништва, чији је значај истакнут као један од најважнијих подухвата за друштво и привреду у целини. 

„Трећу годину за редом обезбеђујемо посебан програм намењен женама предузетницама, кроз који се подстиче самозапошљавање жена, како у производним тако и у услужним делатностима. Министарство привреде расписало је јавни позив у оквиру Програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку у 2023. години, којим је опредељено 600 милиона динара бесповратних средстава, што је чак 6 пута више него претходне године“, рекао је Цветковић

Овај програм подршке, омогућава незапосленим дамама, онима којe су тек започелe сопствено пословање, али и свим запосленим дамама које желе да унапреде свој бизнис, да дођу до финансијских средстава под повољним условима. 

„Како би се подстакао даљи развој и конкурентност жена предузетница које на тржишту послују већ дужи низ година, али и повећало њихово учешће на међународном тржишту, а које тренутно износи 5,7% у укупној заступљености на свим тржиштима, Министарство привреде у 2023. години, кроз наведени програм планира да подржи све жене предузетнице без обзира на годину оснивања компаније којом руководе“ истакао је министар Цветковић.

Министар Цветковић честитао је добитницама ове престижне награде, као и организаторима на успешној манифестацији „Цвет успеха за жену змаја“, која је посебно важна иницијатива за афирмацију женског предузетништва. 

„Министарство привреде наставиће да подржава развој женског предузетништва и овим путем позивам све даме да дају свој активан допринос ка стварању лепше будућности грађана Србије“,поручио је Цветковић.