Мобилна навигација
26. сеп 2023.

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са амбасадорком Немачке у Београду Анке Конрад

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са амбасадорком Немачке у Београду Анке Конрад о наставку партнерства Немачке и Србије у области привреде.

Цветковић је поновио да је Немачка најзначајнији трговински партнер Србије, један од најважнијих инвеститора и највећи донатор.

„Србија је забележила рекордан ниво страних директних инвестиција упркос глобалној кризи са којом се цео свет суочава“, истакао је Цветковић и додао да ће Министарство привреде наставити да буде поуздан партнер немачким компанијама које послују у Србији и да се нада да ће њихов добар глас о пословном окружењу и генерално о Србији као земљи и инвестиционој дестинацији допрети и до осталих у Немачкој.

Амбасадорка Конрад инстересовала се за напредак у усвајању нове Стратегије за развој малих и средњих предузећа и имплементацији Стратегије индустријске политике. Истакла је да су мала и средња предузећа окосница сваке привреде и да је врло важно да у изазовним временима за светску економију имају одговарајућу подршку.

Министар Цветковић навео је да ће један од приоритета Министарства привреде бити подршка малим и средњим преузећима да развијају висококвалитетне производе и да их кроз укључивање у ланце добављача пласирају на светско тржиште. Министар је упознао саговорницу са различитим програмима подршке које спроводи Министарство привреде и за које је обезбеђено 3,2 милијарде динара.