Мобилна навигација
10. сеп 2022.

Атанасковић обишла са председницом Општине Трстеник Миленом Турк инфраструктурне пројекте које је подржало Министарство привреде

Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је са сарадницима и председницом Општине Трстеник Миленом Турк  два од три инфраструктурна пројекта које је подржало Министарство привреде у последње две године. Министарка Атанасковић обишла је радове на  деоници Тоболац – Почековина и улицу Кнегиње Милице.

Обиласку инфраструктурних пројеката  претходио је састанак  у Општини са представницима локалне самоуправе и  привредницима из Трстеника ком су присуствовали представници великих предузећа, предузећа која су користила инвестиционе подстицаје Министарства привреде и која  тренутно шире своје капацитете.

На састанку су анализирани досадашњи резултати проистекли из различитих програма подршке Министарства привреде и разматрани наредни  кораци са циљем унапређења привредног амбијента и пословања привредника у овој општини али и  целом Расинском округу.

Фокусирајући се на равномеран привредни развој свих делова Србије а тако и свеукупни напредак грађана, Министарство привреде је Општини Трстеник  само у последње две године обезбедило 87,6 милиона динара за реализацију три инфраструктурна пројекта вредна  108,5 милиона динара.

Уз обезбеђивање више од 50 милиона динара за  актуелни пројекат реконструкције  путне мреже  вредан  преко 60 милиона динара, Министарство привреде је омогућило прошлогодишњи  завршетак реконструкције  дела улице Кнегиње Милице и пут Стопања – Велуће као  и инфраструктурно уређење централне пословне зоне у Трстенику.

Поред инфраструктурних пројеката, Министарство привреде је у Трстенику за  последње две године обезбедило  и  7,5 милиона евра за инвестиционе пројекте укупне вредности  3,5 милиона евра . У истом периоду,   микро, малим и средњим предузећима из ове општине Министарство је програмима подршке помогло бесповратним износом од  11 милиона динара.