Мобилна навигација
13. јул 2022.

Министарка Атанасковић у посети газдинству Љиљане Стојковић у селу Власе

Љиљана Стојковић мајка двоје деце из села Власе код Врања, добила је данас ротациону косилицу, захваљујући сарадњи Министарства привреде и компаније  „Југоинспект” А.Д. Београд, која јој је била неопходна за рад и одржавање газдинства.

 “Привреду и државу не чине само путеви, фабрике, грађевински објекти или превозна средства већ првенствено људи.  Љиљана до финансијских средстава за набавку косилице није могла да дође преко јавних позива јер не испуњава критеријуме ни за домаће ни за  међународне конкурсе. Она нам се обратила за помоћ, а захваљујући доброј сарадњи са компанијом  „Југоинспект” А.Д. Београд, која је донирала косилицу, газдинство ће наставити да се развија. Следећи јасну државну политику председника Александра Вучића, желимо да помогнемо свакоме коме смо у могућности да помогнемо”, рекла је Атанасковић приликом уручења донације.

 Министарка је истакла да је веома емотивно доживела сусрет са  Љиљаном и њеном дивном породицом.

 “Мајка пре свега а потом домаћица, жена која се за децу бори као лавица и своју породицу прехрањује честитим пољопривредним радом, Љиљана неформално није али с обзиром како успешно води газдинство, јесте истински привредник за понос. Данас је олакшан живот једне честите породице која једино што жели јесте да својм радом сачува огњиште а ја сам поносна што сам део те приче  – рекла је Атанасковић.

Љиљана је подсетила да је једини приход  породице дечји додатак од 6.000 динара.

 “Мој отац ни ја више немамо некадашњу физичку снагу за рад на око 15 хектара и косилица за нас има непроцењиву вредност. Једино што желимо јесте одрживо сеоско домаћинство које се темељи на здравим, чврстим основама а не профитирања. Сањамо да наше село, наша кућа и окућница трају и нећемо да се  газдинство избрише првом приликом кад од тешког рада побегнемо у град или због немогућности отплате субвенционисаног кредита, останемо без свог имања”, рекла је Љиљана захваљујући министарки привреде.

Поред министарке привреде Анђелке Атанасковић, посети су присуствовали државни секретар Драган Стевановић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, начелник Пчињског округа Срећко Пејковић, народни посланик Славиша Булатовић, директор „Југоинспекта“ Милош Илић и пуковник Славољуб Ристић.