Мобилна навигација
13. јун 2024.

Министарка Месаровић: „Модернизација и унапређење инфраструктуре доприноси привредном напретку“

Министарка привреде у Влади Србије Адријана Месаровић учествовала је на округлом столу „Повезаност на коридору 10“, коју је организовала Привредна комора Србије (ПКС) у сарадњи са Господарском зборницом Словеније.

У дискусији са представницима компанија о изазовима и потенцијалима о повезаности, логистици, транспорту и ланцима снабдевања на поменутом коридору, Месаровић је истакла кључну улогу ових сектора у привреди наше земље.

„Коридор 10 доприноси економском развоју Србије, убрзању транзитног саобраћаја и међународних трговинских токова, као и превоза путника. Неопходно је улагање у модернизацију и унапређење инфраструктуре како би се олакшао транспорт робе и људи, што ће допринети повећању конкурентности привреде. Такође је важна сарадња између приватног и јавног сектора како би се осигурало ефикасно управљање логистичким ланцима и оптимално коришћење ресурса“, рекла је Месаровић.

Министарка привреде је додала да је Влада Србије спремна да подржи иницијативе које доприносе развоју транспортне и логистичке инфраструктуре, као кључних елемената за економски напредак државе.

„Наша визија за будућност је јасна: желимо да створимо окружење у којем ће свака компанија имати прилику да расте и развија се. Позивам све чланове да активно учествују заједно са Владом и министарствима на организацији изложбе „ЕXПО 2027“. Огромна прилика за све приврдне гране да се повежемо са светом и умрежимо“, рекла је министарка Месаровић.