Мобилна навигација
14. јун 2024.

Министарка Месаровић на заједничкој седници Управног одбора и Скупштине Привредне коморе Србије

Заједно са председником Владе Србије Милошем Вучевићем, министарка привреде Адријана Месаровић данас је присуствовала седници Управног одбора и Скупштине Привредне коморе Србије (ПКС).

Обраћајући се на почетку седнице, премијер Вучевић је истакао да Привредна комора Србије има важну улогу у унапређивању пословног амбијента и подстицању привредних активности, те да значајне резултате остварује кроз сарадњу са Владом Републике Србије и министарствима. Он је нагласио да ће држава и даље обезбеђивати амбијент за стабилно и предвидиво пословање  

- Влада Србије види Привредну комору Србије (ПКС) и укупну привреду као партнера, једни на друге смо упућени чинећи целину, јер без јаке привреде нема развоја државе ни у једном сегменту - здравству, школству, одбрани, култури, спорту... Успех привреде је успех државе која не треба да буде послодавац и води привреду већ да прави амбијент да привреда ради и ствара, поручио је председник Владе Србије Милош Вучевић на седници УО и Скупштине ПКС.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж захвалио је председнику Владе на отворености за дијалог са привредом, и нагласио да ће ПКС и даље бити мост између пословне заједнице и Владе Србије јер, како је рекао, једино заједничким радом могу да се постигну најбољи резултати.