Мобилна навигација
20. јун 2024.

Министарка Месаровић разговарала са амбасадором Кошaром и директором канцеларије Француске агенције за развој

Министарка привреде Адријана Месаровић данас се састала са амбасадором Француске Пјером Кошаром и директором канцеларије Француске агенције за развој (АФД) у Београду, Арноом Дофеном.

Разговарајући о унапређењу економске сарадње сложили су се да постоји добар основ за наставак и додатно унапређење. Такође су се сагласили да је Србија постала озбиљан партнер великим економијама попут Француске и да је ова земља заинтересована за улагање у српску привреду.

Месаровић је истакла да Србија, на челу са председником Александром Вучићем и премијером Милошем Вучевићем, жели да унапреди сарадњу са Француском. Исказала је заинтересованост Министарства привреде за проширење сарадње са АФД, у области развоја индустријских зона у Србији кроз изградњу комуналне и саобраћајне инфраструктуре, али и кроз даљу подршку микро, малим и средњим предузећима и предузетницима кроз повољна кредитна средства за даљи подстицај њиховог бизниса. Месаровић је издвојила наставак сарадње у области јавно-приватног партнерства и концесија. Истакла је да је до сада већ остварена добра сарадња и да она може послужити као модел будуће сарадње.

Амбасадор Кошар је рекао да економски односи две земље добијају један нови импулс, посебно након недавног сусрета председника Србије Александра Вучића са председником Француске Емануелом Макроном.