Мобилна навигација
10. јул 2024.

Министарка Месаровић разговарала са директором EБРД за Западни Балкан

Министарка привреде Адријана Месаровић данас је разговарала са директором Европске банке за обнову и развој за Западни Балкан (EBRD) Матеом Коланђелијем о наставку сарадње и техничкој помоћи у реформи државних предузећа.

„У конструктивном и садржајном разговору разматрали смо будућу сарадњу и планове. Изузетно је важна техничка помоћ коју ЕБРД пружа Министарству привреде када је у питању имплементација новог Закона о управљању привредним друштвима у власништву РС и вођењу корпоративног управљања у државним предузећима“, рекла је министарка и оценила досадашњу сарадњу као врло ефикасну и професионалну.

Информисала је Коланђелија да ће приоритет Министарства у наредом периоду бити већа подршка малим и средњим предузећима и предузетницима (МСПП).

Министарка је представила 10 нових програма за подршку МСПП, које је припремило Министарство привреде, нагласивши да ће први пут висина бесповратних средстава износити 50 % за улагања у опрему и инвестиције у односу на претходне године где је износила 20-25 %.

Директор за Западни Балкан похвалио је досадашњу сарадњу, понудио подршку када су у питању обуке и јачање капацитета у области корпоративног управљања. Уједно је најавио и нови програм за подршку МСПП и јачање конкурентности који ће покренути ЕБРД у сарадњи са ЕУ.