Мобилна навигација
27. јун 2024.

Министарка привреде Адријана Месаровић у радној посети Бабушници

Министарка привреде Адријана Месаровић била је данас у радној посети Општини Бабушница и том приликом обишла и „D Company“ д.о.о, једног од највећих произвођача калупа за пнеуматике у Европи.

У разговору са председницом Општине Бабушница, Иваном Стојичић, Месаровић је рекла да ће министарство наставити да подржава развој и напредак ове општине.

Министарство привреде је до сада допринело значајним инвестицијама у инфраструктурне пројекте у овој општини, што је омогућило побољшање услова живота и подстакло економски раст на локалном нивоу.

Министарка Месаровић обишла је и „D Company“ д.о.о. и разговарала са директором компаније Драганом Ћирићем.

"Импресионирана сам њиховим иновативним приступом и висококвалитетном производњом, што уједно показују и снагу нашег индустријског сектора и потенцијал за даљи развој, рекла је Месаровић.

Додала је да је „D Company“ друштвено одговорна компанија и да је обилазећи производни погон међу 250 запослених видела и младе инжењере који су добили прилику да раде, а самим тиме и да остану у Србији.

„Похвално је и што компанија намерава да настави са унапређењем производног процеса и проширењем капацитета, јер тржиште све више захтева додатне количине робе“, објаснила је министарка Месаровић.