Мобилна навигација
Katarina Obradovic
05. нов 2021.

Обрадовић Јовановић доделила награду Ањи Ивани Милић у оквиру манифестације "Цвет успеха за жену змаја"

У име министарке привреде Анђелке Атанасковић, почасне председнице комисије за избор најбољих предузетница „Цвет успеха за жену змаја“, помоћник министра Катарина Обрадовић Јовановић, доделила је главну награду Ањи Ивани Милић, сувласници и директорки компаније „Arhi.pro“, на свечаној церемонији која је одржана у Опери и театру „Madlenianum“, у организацији Удружења пословних жена Србије.

Министарка Атансковић у поздравном писму поручила је да је женско предузетништво велики ресурс који сваког дана добија све значајније место.

„Захваљујући друштвеном напретку и модернизацији, савременим технологијама и дигитализацији, еманципацији и образовању које је доступно за све, наше жене су успеле да заузму своје место. Иако су увек биле храбре, и кроз историју извојевале бројне како личне тако и друштвене победе, жене су данас подигле лествицу и захваљујући упорном раду и труду доказале да за обављање послова није важно ког сте пола, већ какве професиналне компетенце поседујете, знање и вештине“, поручила је Атанасковић.

Такође, у писму се наводи да је афирмација женског предузетништва, а самим тим и унапређење положаја жена посебно је у фокуса ресора којим руководи.

„По доласку на чело српске привреде, иницирала сам програм који је намењен управо дамама које желе да се отисну у предузетничке воде. Министарство привреде је препознало капацитет женског предузетништва као важан фактор развоја српске економије, и обезбедило 100 милиона динара за Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене и младе, како бисмо их подржали у првој, уједно и најризичнијој години бављења послом. Задатак свих нас је да охрабримо оне даме које размишљају да покрену сопствени бизнис, да им дамо ветар у леђа и мотивишемо личним примером“, наглашава Атанасковић.

Она је честитала овогодишњим добитницама признања, као и Удружењу пословних жена на традиционално успешно организованој манифестације уз поруку да ће Министарство привреде и даље пружати подршку женском предузетништу и да ћемо наставити са промоцијом, уклањањем препрека и подршком свим привредницима, посебно женама.

Фото: УПЖ Србије