Мобилна навигација
15. дец 2022.

Обрадовић Јовановић: Пројекат Министарства привреде, ЕБРД и ЕУ повећао конкурентност малих и средњих предузећа

Министарство привреде, Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и ЕУ свечано су данас обележили завршетак заједничког четворогодишњег програма намењеног малим и средњим предузећима у вредности од 2,2 милиона евра, захваљујући којем је 132 предузећа у Србији унапредило пословање и побољшало конкурентност.

Завршна конференција окупила је више од 100 представника малих и средњих предузећа, консултантских фирми и домаћих и међународних институција.

Од 132 предузећа у Србији, која су унапредила пословање и побољшала конкурентност, 71 одсто предузећа повећало је приходе, 53 одсто повећало је број запослених и креирало 733 нових радних места, а 42 одсто предузећа забележило је повећање извоза.

Повећање продуктивности остварило је 53 одсто предузећа.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић рекла је да је поред обезбеђивања финансијске подршке за МСП, на чему Министарство привреде интензивно ради последњих година, веома важно обезбедити и квалитетне саветодавне услуге како би МСП повећали своју конкурентност и продуктивност.

„ЕУ за Србију – ЕБРД саветодавна подршка МСП пројекат је томе допринео обезбеђивањем услуга реномираних страних стручњака, као и домаћих консултаната“, навела је она.