Мобилна навигација
19. јан 2023.

Постављамо чврст темељ за привлачење инвестиција:  Државни секретар Дарко Митровић у име министра Басте  обишао индустријску зону Змич у Параћину

Државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић срдачно је дочекан у Параћину где је заједно са руководством општине обишао унапређену инфраструктуру у индустријској зони Змич која представља велики потенцијал за развој овог краја и отварање нових радних места.

Омогућено је снабдевање електричном енергијом за потребе нових инвеститора и изградње пословних објеката, додао је Митровић, а с друге стране реконструисана је улица у изузетно лошем стању која је једина веза са државним путем и аутопутем Е75.

 „У име Министарства привреде и министра Радета Басте задужени смо за инвестиције у инфраструктурне објекте и обишли смо индустријску зону Змич где смо заједно са локалном самоуправом реконструисали Кајмакчаланску улицу дужине 436 метара, тротоаре површине 2050 м2, а инсталиран је и средњенапонски струјни вод дужине 5.2 километара који омогућава даље улагање у индустријску зону, изградњу трафостанице, а самим тим и подлогу за отварање нових производних погона у наредном периоду“, истакао је државни секретар Митровић.

На састанку са замеником председника општине Параћин Миланом Симићем, начелницом Управе за инвестиције и одрживи развој општине Сањом Поповић и чланом Општинског већа Сашом Ружићем, државни секретар разговарао је о могућностима сарадње у наредном периоду.

„Ове године општина Параћин неће конкурисати у изградњи. На основу наших прелиминарних договора припремиће пројектно – техничку документацију за капиталније ствари у индустријској зони, као и у још једној радној зони која се припрема за даљи инвестициони период. Постављамо чврст темељ за привлачење инвестиција – подвукао је државни секретар.

Заменик председника општине Параћин захвалио је државном секретару Митровићу на овој важној посети и поручио да ће сарадња бити интензивнија у наредном периоду.

У општини Параћин завршена је реализација пет инфраструктурних пројеката укупне вредности 91.998.369 динара, од чега је учешће Министарства привреде 46.833.234 динара, док остатак представља учешће општине.