Мобилна навигација
14. дец 2022.

Саветница министра Мирјана Филиповић на конференцији „Свет у 2023“ о изазовима са којима се суочава српска привреда

Посебна саветница министра Мирјана Филиповић учествовала је данас на Конференцији „Свет у 2023“ на којој се говорило о привредном расту, развоју и утицају пандемије, а потом и ситуације у Украјини и кризе уз инфлацију на привредни сектор.

На почетку дискусије Филиповић је говорила о активностима и приоритетима у привредном сектору за наредну годину, изазовима са којима ћемо се суочавати, као и о енергетском питању које мучи све привреднике.

„Највећи изазови за привреду Србије у наредном периоду свакако ће бити растуће цене енергената на светском тржишту што се неминовно рефлектује и на нас. Држава је предузела све што је у њеној моћи и преузела део терета на себе како би тај удар на привреднике био што мањи”, поручила је Филиповић.

Како је навела, приоритети министра привреде Радета Басте у наредној години су развој малих и средњих предузећа, укључивање младих у привредне активности, унапређење целокупног привредног амбијента и развој женског предузетништва кроз акцију „Жене су закон“.

„Министарство привреде наставиће са финансијским подстицајима женама које тек планирају да започну свој бизнис или желе да унапреде постојећи. Министар Баста је веома посвећен овој акцији јер жели да се поправи положај свих жена у Србији, што ће неминовно довести до већег привредног раста“, додала је Филиповић.

У дискусији су учествовали и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, као и представници успешних компанија у Србији.