Мобилна навигација
21. дец 2022.

Саветница министра привреде Мирјана Филиповић са делегацијом UN Women у Србији: Наредна година у знаку жена

Посебна саветница министра привреде Мирјана Филиповић састала се са шефицом Канцеларије UN Women у Србији Миланом Рикановић како би разговарале о заједничким активностима у области унапређења родне равноправности.

Филиповић је представила приоритете министра Радета Басте у наредном периоду те је истакла акцију ЖЕНЕ СУ ЗАКОН као позитиван пример рада на унапређењу положаја жена у Србији.

„Министар Баста је покренуо акцију ЖЕНЕ СУ ЗАКОН која има за циљ оснаживање свих жена у Србији са посебним освртом на женско предузетништво. Наредна година ће бити у знаку жена, а њихов бољи положај у свим сегментима утицаће на већи привредни раст“, поручила је саветница министра привреде.

Саговорнице су се сагласиле да је од изузетног значаја нова студија о предузетништву жена у Србији чију израду је иницирало Министарство привреде у 2022. години уз подршку UN Womеn.

Састанку су присуствовале и помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић и пројектне координаторке Канцеларије UN Women у Србији Александра Милетић и Невена Марчета.