Мобилна навигација
08. јун 2024.

Адријана Месаровић: „Први Свесрпски сабор важан тренутак у односима Србије и Српске“

Министарка привреде Адријана Месаровић данас је присуствовала Свесрпском сабору „Један народ, један сабор - Србија и Српска” у Београду. На овом јединственом догађају учествовали су председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик, званичници највиших институција Србије и Српске, представници Срба из региона, као и црквени великодостојници Српске православне цркве (СПЦ).

"Овај догађај је изузетно важан за односе Србије и Српске, а резултат је преданости и визионарског приступа председника Србије Александра Вучића. Његова посвећеност повезивању српског народа у региону, као и способност да препозна потенцијале за сарадњу на свим нивоима, веома су инспиративни“, рекла је министарка Месаровић.

Сабор је почео молебан ом у Храму Светог Саве на Врачару, који је служио патријарх српски господин Порфирије.

Након тога, одржана је 12. седница Владе Републике Србије и Републике Српске, на којој је једногласно усвојена Декларација о заштити националних интереса и политичких права и заједничкој будућности српског народа. Потписано је и низ споразума и меморандума између Србије и Републике Српске.

Централни свечани програм Свесрпског сабора “Један народ, један сабор - Србија и Српска” одржан је на Тргу Републике, уз богат културно-уметнички програм, пред неколико хиљада људи.