Мобилна навигација
18. мај 2023.

Министар Баста присуствовао свечаном отварању друге фабрике јапанске корпорације „Нидек“

Министар привреде Раде Баста присуствовао је данас свечаном отварању друге фабрике јапанске корпорације „Нидек“ (Nidec Electric Motor Serbia и Nidec Elesys Europe) у Новом Саду.

Председник Србије Александар Вучић свечано је отворио фабрику чиме је још једном потврђено да је Србија пожељна инвестициона локација за најмодерније светске компаније попут јапанског „Нидека“ који је лидер у области производње и дистрибуције електричних мотора.

Уговором који је закључен између Министарства привреде и ове компаније, одобрена су средства подстицаја у износу од око девет милиона евра, а вредност инвестиције Nidec Electric Motor Serbia је око 93 милиона евра чиме је предвиђено запошљавање најмање 116 нових радника.

Такође, укупан износ инвестиције корпорације „Нидек“ (Nidec Electric Motor Serbia и Nidec Elesys Europe) је више од 103 милиона евра.

Министарство привреде је, поред компанија из оквира „Нидек“ групације, подржало средствима подстицаја и два инвестициона пројекта чији су инвеститори компаније са седиштем у Јапану.

Овим инвестиционим пројектима предвиђено је улагање у основна средства у износу од око 408 милиона евра и запошљавање најмање 2.223 нових радника.