Мобилна навигација
01. феб 2024.

Министар Цветковић разговарао са америчким конгресменима

Вашингтон, 31. јануар 2024. године 

Министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић састао се данас на Капитол хилу са америчким конгресменима Робертом Адерхолтом, Џоном Мулинаром и Трејси Маном.

Том приликом, разговарали су о даљој подршци конгресмена економском развоју Србије и подршци унапређењу правног оквира за сарадњу која би максимално релаксирала пословање и инвестиције у оба смера.
 
Министар Цветковић је презентовао потенцијале Србије и нагласио да наша земља има један од најподстицајнијих амбијената за инвестиције у Европи.

„Србија је и даље један од глобалних лидера у привлачењу инвестиција, што се најбоље види по бројкама које показују да је наша земља од 2012. до краја 2022. године привукла више од 32 милијарде евра страних директних улагања. Привреда наше земље је географски добро позиционирана и доста се улаже у инфраструктуру. Поред тога, имамо привлачан и стабилан пословни амбијент, политичку и енергетску стабилност, као и квалитетну радну снагу, добро образовану, посебно инжењере и ИТ стручњаке“, рекао је министар Цветковић.

Министар Цветковић је позвао америчке конгресмене да посете Србију и поведу привреднике из својих држава који имају намеру да инвестирају како би у будућности још снажније радили на јачању економских веза између две земље.

Конгресмени су се изјаснили да ће подржавати све који искрено раде на успостављању стабилности у региону, да је председник Србије Александар Вучић у Сједињеним Државама препознат као поуздан партнер, изражавајући притом велико задовољство због динамичног напретка Србије на економском плану, што, како су навели, представља прави пример за цео регион.

Приликом састанка, министар Цветковић је америчким дипломатама поклонио интерактивну фотомонографију „Тесла“ о једном од највећих српских научника у свету.