Мобилна навигација
10. нов 2023.

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са Њ.Е. амбасадором Републике Словеније у Београду Дамјаном Бергантом

Привредна сарадња Србије и Словеније на високом нивоу

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са Њ.Е. амбасадором Републике Словеније у Београду Дамјаном Бергантом о билетералној економској сарадњи две земље, инвестицијама и даљем унапређењу привредне сарадње.

„Посебно нас охрабрује што компаније које већ раде у Србији проширују своја пословања, што значи да српска привреда има привлачан пословни амбијент, политичку и енергетску стабилност. Наша земља је привукла више од 60 одсто свих страних директних инвестиција у региону“, рекао је министар Цветковић.

Указао је да постоји могућност за даљи развој и унапређење економске сарадње Србије и Словеније у више сектора. Најпре у секторима инфраструктурног повезивања, саобраћају, енергетици, ИТ, пољопривреди и заштити животне средине, грађевинарству и туризму.

„Посебна пажња може се посветити сарадњи са малим и средњим предузећима, као и заједничким наступима на трећим тржиштима“, рекао је министар Цветковић.

Подсетио је да Словенија спада у десет највећих инвеститора у нашој земљи, да словеначке компаније запошљавају више од 20.000 радника у Србији.

Амбасадор Бергмант је рекао да су економски билетерални односи Србије и Словеније на високом нивоу и да постоји све већа заинтересованост српских компанија да инвестирају у Словенију. Упутио је позив министру Цветковићу да се састане са представницима словеначких компанија које послују у Србији.